GYÖNGYÖSI üzletünk:
3200 Gyöngyös, Jókai M. u. 11.
Mobil: +36-20/335-06-75
Tel./fax: 37/500-353

HATVANI üzletünk:
3000 Hatvan, Horváth M. u. 17.
Mobil: +36-20/338-11-96
Tel./fax: 37/302-353

SALGÓTARJÁNI üzletünk:
3100 Salgótarján, Erzsébet tér 7.
Mobil: +36-20/338-30-89
Tel.: +36-32/422-450

Üzleteink akadálymentesítettek.

Szemészeti szakrendelőink és optikai üzleteink ÁNTSZ engedély száma: 305-6/2008

MagunkrólSzemvizsgálóink 2008 óta szemészeti szakrendelőként működnek. Japán gyártmányú vízus - vetítő, autó refrakto – keratométer (komputer), automata non-kontakt tonométer (levegő fújásos szem nyomásmérő), CFF vizsgáló készülék és a glaukóma (zöld hályog –magas szemnyomás) vizsgálathoz nélkülözhetetlen látótérvizsgáló és szemüveg munkaállomás segíti két orvosunk - Dr Kolozsvári Csenge szemész főorvos és Dr Varga Edit Boglárka szemész szakorvos és kontaktológus munkáját.Szakrendelőnkben a munkájukat diplomás szemészeti szakasszisztensünk segíti.

Minden dolgozónk látszerész optika-fotócikk kereskedői végzettséggel rendelkezik. Szakmai fejlődésüket folyamatosan tanfolyamokon és optikusi tréningeken való részvéttel biztosítjuk. 2009-óta Gyöngyösön egyedüliként a német fejlesztésű Visureal berendezés segíti az eladótérben szakembereink munkáját, ami század milliméter pontossággal adja meg az adatokat a szemüveglencse optikai keretbe történő becsiszolásához.

Látszerész műhelyükben Hulitka Lászlóné látszerész mester dolgozik a spanyol INDO cég által gyártott automata lencsecsiszoló – nútmaró és szkenner segítségével dolgozó lencse fúrógéppel. Műhelyünk Heves megyében egyedüliként forrasztó berendezéssel is rendelkezik, így gyors optikai keret forrasztásokat is el tudunk végezni.

Fotó üzletágunk 2003 óta Gyöngyösön elsőként a Fujifilm által gyártott Frontier digitális képkidolgozó laborjával készítünk 6*9 képmérettől egészen 20*30 képméretig. Poszter képnagyításokat 2006 óta a tizenkét színpatronnal dolgozó Canon profi fotónyomtatónkkal végezzük 30*40 képmérettől 40*60 képméretig ugyancsak akár egy órás vállalással. Igazolványképeket megvárásra vállalunk.

A cégünk 2010 évben csatlakozott az Első Magyar Optikus Zrt–hez, így a német piac egyik legjobb minőségű termékeit előállító Rupp Und Hubrach szemüveglencsegyár termékeit forgalmazzuk ügyfeleink legnagyobb megelégedettségére. Legújabb szolgáltatásunk a cukorbetegek szemfenéki szűrése - pár hónapja lett bevezetve az országban harmadikként a gyöngyösi üzletünkben. Itt egy speciális fundus kamerával készítünk felvételeket a retináról melyet aztán a Semmelweis egyetem szemklinikájára továbbítunk, ahol klinikai szakemberek speciális programokkal nézik a felvételeket és küldik vissza a diagnosztika eredményét 15 napon belül az üzletünkbe.

2005 –ben nyitottuk Hatvan belvárosában saját tulajdonú üzlethelyiségünkben a Szekrényes Fotó Optika 2 elnevezésű üzletünket, ahol ugyancsak szemészeti szakrendelőként várjuk ügyfeleinket a gyöngyösihez hasonlóan - japán szemvizsgáló berendezésekkel van felszerelve. Az eladótérben itt is Hatvanban egyedüliként nálunk Visureal berendezés segíti a precíz szemüveg elkészítését.

Hatvani fotó-optika üzletünkben egy legújabb, szintén a Fujifilm által gyártott képkidolgozó berendezéssel 10*15 méretű képeket és igazolvány képet megvárásra, más méreteket illetően három napos határidővel vállalunk képkidolgozást. 2004–től működtetjük a Netlabor szolgáltatásunkat, amivel ügyfeleink az internet segítségével otthonról rendelhetik meg képeik kidolgozását és így egy utat megspórolva ha reggel 8-ig megrendelik délben már át is vehetik gyöngyösi, két napon belül pedig Hatvani üzletünkben kész felvételeiket 9*13 képmérettől egészen 40*60 képméretig. Már működik legújabb fejlesztésünk, amit Európában már több mint ötezer optikai üzletben használnak kollégáink ügyfeleik legmagasabb színvonalú kiszolgálását segítő IPRO optikai vállalatirányítási rendszerként.

2011-ben bevezettük gyöngyösi üzletünkben egy új szolgáltatást - a hallásvizsgálatot, amit természetesen hallókészülék forgalmazással egészítünk ki. Az Országos Egészségpénztárral szerződve támogatással juthatnak ügyfeleink hozzá az új hallókészülékekhez. A további fejlesztési terveinkben szerepel hatvani üzletünkben is bevezetni a hallókészülék forgalmazást és ezzel egyidejűleg a szemvizsgáló felszereltségét automata non-kontakt tonométer (levegő fújásos szem nyomásmérő) és szaruhártya vastagságmérő beszerzésével.

Cégtörténet :


2000 évben két testvér Szekrényes Zsolt és Tamás alapította meg a Szekrényes és Társa Kereskedelmi és Szolgáltató Kft–t családi vállalkozásként.

A Gyöngyös belvárosában található családi házuk földszintjén kialakított üzlethelyiség fotó-optika és szemvizsgáló tevékenységgel látja el Gyöngyös és vonzáskörzetének lakosságát. Az üzletet 2000-ben először 30 négyzetméteren üzemeltettük. Ezt követően több bővítési ütemben 2007-ben nyerte el ma már 100 négyzetméteres végleges formáját a Szekrényes Fotó-Optika Gyöngyösön. Az üzlet ügyvezetését a fiatalabb testvér - Tamás végzi, aki 1985-ben látszerész tanulóként a helyi OFOTÉRT szaküzletben kezdte pályafutását. Ugyanott 1987–től látszerész, optika- fotócikk eladóként, 1991-től boltvezető helyettesként, majd végül 1994-től 2000-ig boltvezetőként dolgozott.

A Kft alapításának évében (2000) már arra törekedet, hogy a kornak megfelelően a legújabb műszerek segítsék azt a precíz és pontos munkát, amit kiad a kezei közül. A mai napig a legfontosabbnak tartja, hogy az üzletek forgalmához képest alacsony százalékban előforduló jogos vevő reklamációkat minél gyorsabban a gyártó és beszállítók segítségével az ügyfél számára megnyugtatóan és véglegesen megoldja és ne kerüljön az további fórumra (például fogyasztóvédelem vagy békéltető testület elé).

Gyöngyös 2012.10.16.
Szekrényes Tamás